Wie zijn wij?

Kindertheaterschool “Kids with Attitude”(Kinderen met Pit) is een musicalschool voor kinderen uit de HAL regio (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk)en omstreken. Jaarlijks werken we naar een avondvullende musical toe die in het theater een aantal maal te zien is. De groep kinderen bestaat uit vrijwel net zoveel jongens als meisjes.

De musicals die we spelen zijn bekend bij een groot publiek met (aankomende) titels als: Peter Pan de musical, Sjakie, OZ! en Narnia de Musical. Om dit te bereiken krijgen de kinderen van verschillende docenten een jaar lang les in de disciplines zang, dans en acteren. In een gezellige, veilige groep werken de kinderen naar een kwalitatief zo hoog mogelijk musicaloptreden toe.

Voor wie?:
Jongens en Meisjes uit groep vijf tot en met zeven van de basisschool die gemotiveerd zijn om elke zaterdag naar de les te komen, hiervoor de concentratie hebben, houden van zingen, dansen en acteren, een goede zangstem bezitten en gemotiveerde ouders hebben.

Waar en wanneer?
Op basisschool Atalanta, Zonnegloren 1 te Heerhugowaard, wekelijks op zaterdagmiddag van 16.00 uur tot 18.00 uur. Omstreeks 17.00 uur is er een korte pauze waarin er even buiten gespeeld wordt en limonade wordt gedronken.

Van wie leren de kinderen?: (* zie het team in het linkermenu)
De Kids with Attitude krijgen les van meester Ruben Rijnveld . Hij is de groepsleider en regisseur van de kinderen. De dans- en zanglessen worden verzocht door dansdocente Denise Gähler en de dramalessen door Rick van der Gullik.

Contributie:
€ 195,- per seizoen (augustus t/m juli) exclusief het jaarlijks kamp en culturele uitstapjes naar film en theater.

Waarom lid worden?
Bijzonder voor deze kindertheaterschool is dat er vrijwel net zoveel jongens als meisjes lid zijn en dat is best uniek voor musicals met kinderen. Deze kinderen delen allemaal dezelfde passie en gaan zeer vriendelijk en respectvol met elkaar en het team om.

Daarnaast brengen we vlotte musicals vol pit waarin kinderen worden uitgedaagd om het beste van henzelf te laten zien na een jaar hard werken aan de voorstelling.

Jaarlijks gaan we met de kinderen gezellig een weekend op kamp en om de kinderen extra culturele vorming te geven bezoeken we vele musicalvoorstellingen en bioscoopvoorstellingen. Deelname aan het kamp en voorstellingbezoek is te allen tijde vrijblijvend voor de kinderen.

THANS IS ER WEER PLEK VOOR KINDEREN DIE IN HET SCHOOLJAAR 2013 / 2014 IN GROEP 5 EN 6 (JONGENS GROEP 5, 6 EN 7) VAN DE BASISSCHOOL ZITTEN. OUDERS KUNNEN HUN KIND OPGEVEN VIA: rubenrijnveld@gmail.com
Korte geschiedenis:
Kids with Attitude is in 1995 opgericht, oorspronkelijk als kinderkoor en later als groep die toneeldelen afwisselde met vooraf opgenomen filmscenes (movicals). Sinds 2008 is Kids with Attitude een stichting en een kindertheaterschool. Vanaf 2010 brengen we jaarlijks een musical in het theater. Verschillende Kids with Attitude hebben inmiddels geschitterd in professionele musicals als “Sjakoo”, “Joseph and the amazing technicolor dreamcoat” en “Ciske de Rat- de musical” welke te zien waren in onder andere Carre, Amsterdam en het Circustheater in Scheveningen. Voor de volwassen bijrollen in onze musicals wordt er ook gewerkt met volwassen acteurs.

Thans zijn we druk aan het werk aan de musical “De leeuw, de heks en de kleerkast" van Irita Kutchmy en C.S. Lewis. Onze optredens zijn jaarlijks in theater Cool, Heerhugowaard.

RWinV Trance Productions